Jak trwale usunąć konto na Facebooku w 2 minuty (prosty sposób)

Facebook to najlepszy portal społecznościowy do łączenia się ze znajomymi. Jeśli w końcu zdecydowałeś się odejść od Facebooka, nie jesteś sam. Wielu użytkowników Facebooka zaczęło ostatnio usuwać swoje konta z powodu uzależnienia od niego. W tym artykule przedstawiam instrukcje, jak dezaktywować konto i usunąć je z Facebooka.

Różnica między dezaktywacją a usunięciem konta na Facebooku:

Możesz mieć to pytanie, gdy powiem, że możesz dezaktywować lub usunąć swoje konto. Oto kilka różnic między usuwaniem a dezaktywowaniem konta na Facebooku.

  • Dezaktywacja konta nie spowoduje usunięcia wszystkich danych z Facebooka. Zamiast tego konto zostanie ukryte przed znajomymi. Jeśli jednak zdecydujesz się usunąć konto na Facebooku, wszystkie Twoje dane z Facebooka zostaną usunięte.
  • Jeśli dezaktywujesz swoje konto, Twoi znajomi będą mogli zaprosić Cię na wydarzenie.
  • Konto, które zostało przez Ciebie dezaktywowane, może zostać w każdej chwili ponownie aktywowane, ponieważ po usunięciu konta nie można go już reaktywować.

Jak usunąć konto na Facebooku

Jeśli więc zadajesz sobie pytanie „Jak mogę usunąć swoje konto na Facebooku”, postępuj zgodnie z poniższymi krokami. Poprowadzą Cię one krok po kroku przez proces usuwania konta na Facebooku.

Zrób kopię zapasową swoich danych na Facebooku (na wypadek gdybyś miał pomysł, jak wrócić do Facebooka, jest to środek ostrożności i nie będziesz musiał żałować usunięcia konta na Facebooku, skoro masz kopię zapasową).

Kliknij ten link „Usuń moje konto(Link do oficjalnej strony Facebooka, gdzie możesz usunąć swoje konto na Facebooku)

Kliknij Usuń moje konto. (Kliknięcie spowoduje trwałe usunięcie Twojego konta na Facebooku.)

Po usunięciu konta na Facebooku nie będziesz mógł odzyskać danych (chyba że przed usunięciem konta na Facebooku wykonałeś kopię zapasową), jednak Twoi znajomi będą mogli zobaczyć stare wiadomości, które wysłałeś.

3. Jak dezaktywować konto na Facebooku:

Kliknij strzałkę w dół znajdującą się w prawym górnym rogu strony na Facebooku.

  • Z menu rozwijanego kliknij „Ustawienia”.
  • Kliknij opcję Bezpieczeństwo w lewej kolumnie, w obszarze Ogólne.
  • Kliknij „Dezaktywuj swoje konto”, co jest najważniejszą opcją.

Aby dezaktywować Facebooka, zobacz wyjaśnienie na poniższych obrazkach:

1. Przejdź do Ustawień

2. Kliknij Bezpieczeństwo

3. Kliknij Dezaktywuj swoje konto.

4. Potwierdź dezaktywację swojego konta

Jeśli napotkasz jakiekolwiek problemy z trwałym zamknięciem swojego konta na Facebooku, daj nam znać w komentarzach.

Idź do góry przycisk