Dowiedz się, jak uzyskać dostęp do strony z listą obserwowanych na TikToku.

Domyślna strona TikToka wyświetla zarówno polecane posty, jak i posty osób, które obserwujesz. Ale co, jeśli chcesz widzieć tylko posty osób, które obserwujesz? Oto jak znaleźć posty z listy obserwowanych na TikToku.

W tym artykule dowiesz się, jak łatwo uzyskać dostęp do swojej strony obserwowanych na TikToku i wchodzić w interakcję z treściami obserwowanych twórców. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak odkrywać świat treści na TikToku dzięki dedykowanej stronie obserwowanych. Sprawdź Jak oglądać filmy TikTok offline, aby cieszyć się treścią bez konieczności dostępu do Internetu.

Jak otworzyć następującą stronę listy na TikToku

Po otwarciu TikToka wyświetla się: Strona „Dla Ciebie” (FYP) Domyślnie. Aby uzyskać dostęp do strony z następującą listą, wykonaj następujące kroki:

  1. Otwórz TikToka i przesuwaj palcem w prawo, aż dojdziesz do zakładki „Obserwowani”. Liczba przesunięć, które musisz wykonać, zależy od tego, czy w Twoim regionie jest dostępny Sklep TikToka.
    • Możesz też dotknąć opcji „Obserwowane” u góry ekranu. Jest ona wyświetlana przezroczystymi, szarymi literami nad filmem, który oglądasz.
  2. Teraz możesz przewijać listę postów z kont, które obserwujesz.

Jaka jest różnica między poniższą stroną listy a stroną znajomych na TikToku?

Na stronie z listą obserwowanych na TikToku będą wyświetlane posty ze wszystkich obserwowanych przez Ciebie kont, natomiast na kanale znajomych będą wyświetlane posty z obserwowanych przez Ciebie kont.

Jeśli spojrzysz na swoich obserwujących lub listę obserwowanych, zobaczysz po prawej stronie kilka kont oznaczonych jako „Znajomi”. Chociaż strona listy obserwowanych może również zawierać posty od Twoich znajomych z TikToka, strona „Znajomi” nie będzie wyświetlać postów z kont, które Cię nie obserwują.

Dostęp do strony Znajomi uzyskasz, klikając zakładkę „Znajomi” w dolnym menu aplikacji.

Pamiętaj, że wszystkie Twoje kanały na TikToku nadal będą wyświetlać reklamy, reposty i okazjonalnie sugerowane treści. Czasami może to być irytujące, ale to również przydatny sposób na odkrywanie nowych treści. Sprawdź Jak korzystać z TikToka bez konieczności posiadania aplikacji lub zakładania konta.

Jak zmienić ustawienia listy obserwowanych na TikToku

Możesz dostosować niektóre ustawienia listy obserwowanych, np. uczynić ją prywatną i zmienić ustawienia powiadomień.

Oczywiście, jeśli chcesz po prostu rozszerzyć lub zmniejszyć listę obserwowanych osób, możesz zacząć obserwować lub przestać obserwować użytkowników na TikToku.

Jak ustawić listę obserwowanych jako prywatną na TikToku

Gdy przeglądasz swój profil, inni mogą kliknąć Twoją listę obserwowanych, aby zobaczyć, kogo obserwujesz. Ale co, jeśli nie chcesz, aby te informacje były publiczne? Możesz ustawić listę obserwowanych jako prywatną, aby inni nie mogli jej wyświetlić.

Aby ustawić obserwowaną listę jako prywatną, wykonaj poniższe kroki.

  1. Otwórz TikToka i przejdź do swojego profilu.
  2. Naciśnij ikonę menu Na górze swojego profilu wybierz Ustawienia i prywatność.
  3. Kliknij Prywatność Następnie Obserwuj listę.
  4. Znajdź tylko ja.

Jeśli zależy Ci na większej prywatności, możesz ustawić całe swoje konto TikTok jako prywatne.

Jak zmienić powiadomienia o postach dla obserwowanych kont

TikTok może wysyłać Ci powiadomienia, na przykład gdy obserwowane przez Ciebie konta publikują lub republikują treści. Aby dostosować te powiadomienia, wykonaj następujące kroki:

  1. Naciśnij ikonę menu Na górze Twojego profilu.
  2. Kliknij Ustawienia i prywatność, a następnie wybierz Powiadomienia.
  3. Znajdź Posty z kont, które obserwujeszNastępnie możesz włączyć lub wyłączyć powiadomienia dla poszczególnych kont lub opcję otrzymywania powiadomień o publikacjach z obserwowanych kont.

Użytkownicy najczęściej zmieniają ustawienia powiadomień, ponieważ chcą pozbyć się irytujących powiadomień z TikToka. Na szczęście TikTok umożliwia łatwą zmianę tych ustawień bezpośrednio w aplikacji.

Strona „Lista filmów” ułatwia przeglądanie interesujących Cię filmów z TikToka i pozwala na stworzenie spersonalizowanego kanału. Kanał jest łatwo dostępny bezpośrednio ze strony głównej, dzięki czemu możesz przełączać się między nimi w dowolnym momencie.

Korzystanie z różnych kanałów może sprawić, że korzystanie z TikToka będzie przyjemniejsze i ciekawsze. A skoro można się między nimi łatwo przełączać, to czemu nie? Możesz to sprawdzić Konfigurujesz pierwszy telefon swojego dziecka? Wskazówki, jak zadbać o jego bezpieczeństwo..

Idź do góry przycisk