Jak ukryć kogoś przed pojawianiem się we wspomnieniach w Zdjęciach Google

Wspomnienia Są to zbiory Twoich najlepszych zdjęć i filmów, niezależnie od tego, kiedy zostały zrobione.wspomnieniaNa urządzeniach z systemem Android, iPhone i iPad.

Wspomnienia to nowa funkcja w Zdjęciach Google, która pozwala na nowo odkryć stare zdjęcia. Zdjęcia te pojawiają się u góry galerii, a stuknięcie w nie przeniesie Cię do kolekcji zdjęć i filmów zrobionych danego dnia na przestrzeni lat. To również jedna z najpopularniejszych funkcji w Zdjęciach Google. Ulubione funkcje Google Photos Ale mam kilka uwag. Choć uwielbiam tę funkcję, nie lubię, gdy kilka osób pojawia się we Wspomnieniach z różnych powodów. Można jednak łatwo zablokować ich widoczność lub określić konkretne daty, aby je ukryć, zmieniając tylko kilka ustawień. Oto jak.

Ukryj osobę widoczną w Zdjęciach Google Memories

Ta funkcja jest powiązana z funkcją „Grupowanie twarzy” w Zdjęciach Google. Jeśli więc chcesz zablokować komuś możliwość wyświetlania zdjęć w Memories, Zdjęcia Google całkowicie przestaną grupować jego zdjęcia. W rezultacie nie zobaczysz ich nawet w opcjach Memories. "Ludzie". Nadal masz dostęp do jego zdjęć na swojej osi czasu. Jeśli akceptujesz tę karę, możesz kontynuować proces.

Aby rozpocząć, otwórz aplikację Zdjęcia Google. Kino  Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i kliknij ikonę ustawień zdjęcia. إعدادات .

Teraz możesz zobaczyć opcję o nazwie Wspomnienia Tutaj możesz zmienić swoje preferencje dotyczące funkcji Wspomnienia. Kliknij ją i kliknij „Ukryj ludzi i zwierzętaAby ukryć osobę, której nie chcesz widzieć we wspomnieniach.

Wybierz osobę, którą chcesz zablokować, wyszukując jej zdjęcie i dotykając go. Po wykonaniu tej czynności na miniaturze pojawi się ikona oka. Teraz wróć do… Zapisywania zmian.

Od teraz nie zobaczysz żadnych zdjęć ani filmów związanych z tą konkretną osobą w Google Photos Memories. Ponadto grupowanie twarzy dla wybranej osoby zostanie zablokowane i nie będzie jej widać nawet w Zdjęciach.

Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć Pamięci, nie ma na to pojedynczego przełącznika. Możesz to jednak zrobić, otwierając ustawienia Zdjęć. إعدادات -> „Wspomnienia” -> Polecane wspomnienia i wyłącz wszystkie trzy opcje. Teraz wróć ponownie do Wspomnień i wyłącz wszystkie cztery opcje. Spowoduje to, że wszystkie typy Wspomnień nie będą się już pojawiać w aplikacji. Zdjęcia Google.

Oto jak możesz ukryć osoby lub całkowicie wyłączyć funkcję Wspomnień w Aplikacja Zdjęcia Google.

Idź do góry przycisk