Najlepsze sposoby na przeniesienie Zdjęć Google z jednego konta na drugie

Obecnie wiele osób woli przechowywać swoje dane w Magazyn w chmurze Ponieważ mogą uzyskać do niego dostęp z dowolnego miejsca i o każdej porze. W ten sposób korzystanie z usługi w chmurze Coraz popularniejsze. Zdjęcia Google to doskonała usługa do udostępniania i przechowywania zdjęć opracowana przez Google. Zasadniczo, o ile ustawisz ustawienia przechowywania na „اليةMożesz otrzymać nieograniczoną, darmową przestrzeń do przechowywania zdjęć w rozdzielczości do 1080p. Aby jednak przechowywać zdjęcia i filmy w oryginalnej rozdzielczości, możesz wybraćOryginalna jakośćAby przechowywać zdjęcia, ich rozmiar pochłonie przestrzeń dyskową na koncie Google użytkownika, szacowaną na 15 GB. Ponieważ więcej zdjęć jest przechowywanych w oryginalnej jakości, użytkownicy mogą chcieć utworzyć nowe konto, aby móc cieszyć się większą ilością miejsca. Wolna przestrzeń magazynowa.

Chociaż korzystanie z wielu kont Google Photos jest powszechne, przenoszenie zdjęć między kontami Google nadal nie jest łatwe. Jeśli więc ktoś chce skopiować zdjęcia z jednego konta Google na drugie, czy istnieje bezpośredni sposób na szybką migrację zdjęć? Na szczęście odpowiedź brzmi: tak.

Zdjęcia Google To nie tylko usługa przechowywania zdjęć i filmów w chmurze, ale także aplikacja galerii na Androida. Aplikacja jest niezwykle potężna i oferuje niesamowite funkcje, takie jak wyszukiwanie obrazów, rozpoznawanie twarzy, obiektów i miejsc oraz wbudowaną funkcję Bezpłatna kopia zapasowa Nieograniczona wysoka jakość itp. Ponadto ma też wiele opcji przesyłania zdjęć z jednego konta na drugie.

Niezależnie od tego, czy po prostu chcesz Przenieś pojedynczy obraz Niezależnie od tego, czy przesyłasz grupę obrazów, czy nawet wszystkie, możesz skorzystać z dowolnej z tych metod. Zaczynajmy.

Przenoszenie Zdjęć Google z jednego konta na drugie

1. Wiadomości ze zdjęciami Google

Zdjęcia Google mają wbudowaną funkcję wiadomości. Możesz z niej skorzystać i udostępniać zdjęcia, wybierając je -> dotykając opcji. Dzielićludzie -> Wyślij je na inne konto Google Photos, używając swojego adresu e-mail lub numeru telefonu. Możesz nawet wysłać je na wiele kont jednocześnie, po prostu podając kilka adresów e-mail. Ta technika jest przydatna do wysyłania jednego lub kilku zdjęć. To najszybsza opcja, na którą można liczyć na co dzień.

Później możesz uzyskać dostęp do kontaktów, z którymi nawiązałeś połączenie w Zdjęciach Google, dotykając Opcja udostępnianialudzie -> I określ Nazwa kontaktu Wymagane. Możesz udostępniać więcej zdjęć z tego miejsca, a nawet wysyłać wiadomości tekstowe. Jeśli wyślesz zdjęcia do wielu osób jednocześnie, aplikacja utworzy interfejs, taki jak Rozmowa grupowaKrótko mówiąc, działa to tak samo, jak wysłanie zdjęcia na WhatsAppie lub iMessage do kontaktu, ale tutaj możesz to zrobić bezpośrednio w aplikacji. konto Google.

2. Udostępnij album

Możesz organizować zdjęcia i filmy z wydarzenia, podróży lub innej okazji, aby wspólnie przeżywać wspomnienia z wieloma osobami za pośrednictwem współdzielonych albumów. Widzowie mogą dodawać własne zdjęcia, filmy i komentarze do Twoich albumów. Możesz udostępniać swoje albumy za pomocą linku lub bezpośrednio konkretnemu użytkownikowi.

Udostępnianie albumu różni się od wysyłania go za pomocą wiadomości w Zdjęciach Google. Tutaj możesz: Zidentyfikuj zdjęcia -> Kliknij na Więcej ikonالمزيد -> Wybierz opcję o nazwie Wspólny album -> Wybierz Nowe wspólne wspomnienia -> Podaj nazwę albumu i kliknij Przycisk udostępnianialudzie  -> Teraz wybierz Kontakt Z listy możesz również wybrać wiele kontaktów. To wszystko, udostępniłeś ten album wybranym kontaktom.

Różnica między udostępnianiem albumu a udostępnianiem za pośrednictwem wiadomości polega na tym, że zdjęcia udostępniane za pośrednictwem wiadomości zostaną dodane wyłącznie do biblioteki drugiego konta, podczas gdy udostępnianie albumu spowoduje utworzenie albumu, w którym każda osoba mająca uprawnienia będzie mogła uzyskać dostęp do zdjęć w albumie.

3. Pobierz i prześlij

Pobieranie i przesyłanie to podstawowa metoda, dzięki której możesz pobierać i wysyłać obrazy za pomocą dowolnego medium, takiego jak WhatsApp Albo iMessage. Ta metoda może być przydatna dla osób, które nie korzystają z Google Photos.

Możesz wybrać pojedynczy lub wiele obrazów i kliknąć Więcej ikon المزيد  i pobierz je. Obrazy zostaną pobrane na Twoje urządzenie i możesz je udostępnić za pomocą Prawo pierwotne Który wolisz.

4. Udostępnij swoją bibliotekę Zdjęć Google partnerowi

Udostępnianie zdjęć partnerowi to świetna funkcja, która pozwala udostępniać wszystkie zdjęcia lub zdjęcia tylko wybranym osobom. Dostęp do tej funkcji znajdziesz w lewym dolnym rogu strony, a następnie kliknij Opublikuj   -> Więcej ikon   -> Ustawienia Biblioteki współdzielone -> Pierwsze kroki. Wybierz lub wprowadź adres e-mail. Możesz zaprosić tylko osoby posiadające konto Google (tutaj możesz wybrać tylko jednego partnera). Po wybraniu partnera kliknij Następna Zdecyduj, czy chcesz udostępnić wszystkie zdjęcia, czy tylko te, na których są konkretne osoby.

Wybierz zdjęcia, które chcesz dodać do konta swojego partnera.

  • Wszystkie zdjęcia: Możesz udostępnić wszystkie zdjęcia.
  • Zdjęcia konkretnych osób: Możesz wybrać jedną lub więcej grup twarzy do udostępnienia. Zdjęcia pasujące do którejkolwiek z wybranych grup twarzy zostaną udostępnione. Dowiedz się więcej o filtrowaniu według grup twarzy.
  • Pokazywane są tylko zdjęcia z tego dnia: Wszystkie zdjęcia z datami po wybranej dacie zostaną udostępnione. Dowiedz się więcej o filtrowaniu według daty.

Teraz możesz wybrać datę, jeśli chcesz, aby zdjęcia zostały wysłane dopiero po tej dacie. Kliknij Następna , a następnie kliknij Wyślij zaproszenieZaproszenie zostanie wysłane e-mailem. Po jego zaakceptowaniu Twój partner będzie mógł oglądać Twoje zdjęcia.

Najlepsze jest to, że skoro dodałeś drugie konto jako partnera, nawet przyszłe zdjęcia zostaną przeniesione zgodnie z Twoimi ustawieniami. Ta metoda jest przydatna, jeśli masz wiele kont i chcesz je ze sobą zsynchronizować.

Ogłoszenie: Aby udostępnić bibliotekę innej osobie lub otrzymać zaproszenie do przeglądania jej biblioteki, musisz zakończyć udostępnianie biblioteki swojemu obecnemu partnerowi.

5. Google Takeout

Wynos Google To również rodzaj pobierania i przesyłania, ale ten będzie przydatny do pobrania wszystkich zdjęć i przesłania ich na inne konto. To najczęściej używana technika, gdy ktoś chce… Przełączanie między kontami.

Możesz się otworzyć Ustawienia Google -> Dane i prywatność -> Pobierz swoje dane -> Musisz odznaczyć wszystko i wybrać Zdjęcia Google Po prostu kliknij na następny krok -> teraz Wprowadź zmiany i kliknij „Utwórz eksport”. Może to potrwać od kilku minut do kilku dni, w zależności od ilości danych w eksporcie. Konto Google Photos Po zakończeniu otrzymasz powiadomienie e-mailem. Możesz pobrać wszystkie swoje zdjęcia jednym kliknięciem i przesłać je na wybrane konto.

6. Multi-Cloud

Jednak Google Takeout to uciążliwy proces przesyłania wszystkich zdjęć z jednego konta na drugie, ponieważ wymaga pobrania dużej ilości danych i ponownego ich przesłania. Dlatego warto skorzystać z rozwiązania innej firmy, Wiele chmur Do miejsca, w którym wystarczy wybrać dwa konta Google Photos, a dane zostaną między nimi przesłane w zapleczu.

Aby rozpocząć, musisz utworzyć konto i się zalogować Usługa wielochmurowa -> Wybierz opcję o nazwie Cloud Explorer W górnym menu. W opcji Dodaj dyski w chmurze , Wybierz opcję Zdjęcia Google i nazwij to Zdjęcia Google 1 Następnie zaloguj się na konto, z którego chcesz przenieść dane. Wróć do Dodaj dyski w chmurze -> Wybierz opcję Zdjęcia Google jeszcze raz i nazwij to Zdjęcia Google 2 -> Zaloguj się na konto Google Photos, na które chcesz przenieść dane.

Teraz wybierz opcję o nazwie Transfer w chmurze W górnym menu -> wybierz opcję Zdjęcia Google 1 w opcji "Od" i wybierz opcję Zdjęcia Google 2 W sekcji "Do" i kliknij Transfer danychMoże to potrwać od kilku minut do kilku dni, w zależności od rozmiaru danych. Po zakończeniu procesu otrzymasz wiadomość e-mail. Najlepsze jest to, że Twoje albumy, albumy udostępnione itp. zostaną skopiowane dokładnie tak, jak na Twoim poprzednim koncie.

Przesyłanie Zdjęć Google

Jeśli chcesz wysłać zdjęcie lub kilka zdjęć, możesz wybrać opcję wiadomości w trybie on-line lub opcję pobierania i przesyłania. Możesz wybrać Udostępnij album Jeśli chcesz Udostępnij grupę zdjęćJeśli chcesz zsynchronizować dwa konta, Dzielenie się partnerami Nie pozwól, żeby to skłoniło Cię do myślenia o innej opcji. Możesz wybrać Google Takeout lub nawet usługę zewnętrzną, taką jak Wiele chmur Udostępnianie wszystkich zdjęć z jednego konta na drugie.

Idź do góry przycisk