Wraz ze wzrostem świadomości znaczenia prywatności cyfrowej, zachowanie równowagi między interakcjami społecznymi a ochroną prywatności stało się kluczowe. TikTok nie jest do końca taki jak Instagram czy wiele innych platform społecznościowych. Podglądanie innych nie zawsze pozostaje niezauważone. Na przykład na TikToku większość użytkowników widzi, że właśnie przeglądałeś ich profil.
To może sprawić, że będziesz się obawiać przeglądania profilu innego użytkownika na TikToku. Istnieją jednak sposoby na dyskretne przeglądanie profilu innego użytkownika na TikToku.
Omówimy ważne ustawienia prywatności na TikToku, jak kontrolować, kto może oglądać Twoje treści oraz jakie narzędzia i opcje masz do dyspozycji, aby kontrolować oglądanie treści innych użytkowników i interakcję z nimi. Sprawdź Sposoby monetyzacji treści na TikToku i zwiększenia zysków.

Szybkie linki
1. Wyłącz historię odwiedzin profilu
Jeśli chcesz wiedzieć, kto oglądał Twój profil na TikToku, możesz sprawdzić historię odwiedzin. Możesz włączyć tę funkcję w ustawieniach. W historii odwiedzin profilu będą widoczne tylko konta, które mają włączoną tę funkcję i oglądały Twój profil w ciągu ostatnich 30 dni. Jeśli odwiedzisz profil innego konta, które również ma włączoną tę funkcję, zobaczy ono, że odwiedziłeś jego profil.
Ogłoszenie: Aby uzyskać dostęp do tej funkcji, musisz mieć ukończone 16 lat i mieć mniej niż 5000 obserwujących.
Jeśli wyłączysz historię odwiedzin profilu, nie będziesz wiedział, kto go oglądał. Jednocześnie, jeśli przeglądasz profile innych użytkowników, nie pojawią się oni w historii odwiedzin. Nie zauważą więc, że przeglądałeś ich profil.
Historię odwiedzin Twojego profilu na TikToku możesz wyłączyć na dwa sposoby.
Pierwsza metoda to skorzystanie z ustawień profilu. Wykonaj następujące kroki:
1. Otwórz aplikację TikTok i dotknij przycisku profilu w dolnym rogu.
2. Kliknij ikonę menu. 
3. W opcjach menu wybierz Prywatność.

4. Przewiń w dół do sekcji Metody Zobacz profil.
5. Wyłącz historię odwiedzin profilu.

Istnieje inny sposób na wyłączenie historii odwiedzin Twojego profilu na TikToku:
1. Otwórz aplikację TikTok i dotknij przycisku profilu w dolnym rogu.
2. Obok ikony menu zobaczysz ikonę odcisku palca. Dotknij jej. (Jeśli ktoś ostatnio oglądał Twój profil, zamiast ikony odcisku palca zobaczysz swoje zdjęcie profilowe i odpowiadającą mu liczbę wyświetleń).
3. Kliknij ikonę Ustawień (koło zębate) w górnym rogu ekranu.
4. Następnie wyłącz historię odwiedzin profilu.

Po wykonaniu tej czynności będziesz mógł dyskretnie sprawdzić profil innego użytkownika na TikToku. Możesz włączać i wyłączać funkcję przeglądania profilu tyle razy, ile chcesz. Jeśli jednak podejrzysz profil, a następnie (przed upływem 30 dni) ponownie włączysz przeglądanie profilu, pojawi się ona ponownie w historii odwiedzin tego użytkownika. Sprawdź Jak dowiedzieć się, kto oglądał Twój profil na TikToku.
2. Przeglądaj TikToka jako gość

Jeśli uważasz, że rezygnacja z możliwości zobaczenia, kto ogląda historię Twojego profilu, to zbyt wysoka cena za anonimowość, możesz spróbować przeglądać TikToka jako gość. TikTok nadal pozwala Ci cieszyć się ekscytującymi treściami, które oferuje, bez konieczności zakładania konta ani logowania.
Musisz jednak wylogować się ze swojego konta TikTok. Aby to zrobić, przejdź do swojego profilu i dotknij ikony menu. 
Zamiast tego odwiedź TikTok.com Znajdź profil użytkownika w przeglądarce. Korzystając z TikToka w internecie, bez logowania się na konto, będziesz wchodzić w interakcję z treściami jako gość.
Oto, co możesz robić na TikToku jako gość. Możesz oglądać filmy. Nie będziesz jednak figurować na liście osób, które oglądały filmy twórcy na TikToku. Możesz również przeglądać profil innego użytkownika na TikToku, nie wpisując się do historii odwiedzin jego profilu.
Są jednak pewne rzeczy, których nie będziesz mógł robić jako gość. Nie będziesz mógł polubić, skomentować ani zapisać filmów w ulubionych. Nie będziesz mógł publikować własnych filmów ani wysyłać wiadomości bezpośrednich.
Jeśli szukasz Dostosuj swoje wrażenia z oglądania TikToka , będziesz musiał się także zalogować.
3. Użyj innego konta

Konto klonowane to konto, które zakładasz pod pseudonimem, aby nikt nie wiedział, że należy do Ciebie. To tak proste, jak założenie drugiego konta na TikToku bez podawania danych osobowych.
Istnieje kilka powodów, dla których warto zachować Z prywatnym profilem w mediach społecznościowychNa przykład na TikToku, korzystając z konta naśladowczego, możesz przeglądać konto innego użytkownika, nie ujawniając mu swojej tożsamości.
Powinieneś jednak uważać, jak korzystasz ze swojej osłony anonimowości. Nie śledź, nie zastraszaj ani nie nękaj innych w sieci. Sprawdź Jak sprawić, by Twoje dziecko było bezpieczniejsze na TikToku dzięki parowaniu z rodziną.
Ulepsz swoje wrażenia z TikToka
Możesz nie chcieć, aby Twoje imię i nazwisko pojawiało się w historii wyświetlania profilu innego użytkownika z wielu powodów. Ale jeśli chcesz zachować dyskrecję, po prostu skorzystaj z którejś z opisanych przez nas metod, a wszystko powinno być w porządku.
Twoje wrażenia z TikToka w dużej mierze zależą od tego, jak korzystasz ze wszystkich jego oczywistych i mniej oczywistych funkcji, więc śmiało je odkrywaj. Możesz je sprawdzić już teraz. Ukryte funkcje do odkrycia na TikToku.










