Chromebooki Jest łatwy w obsłudze i responsywny, ale jest kilka prostych rzeczy, które są dziwnie trudne w obsłudze. Jedną z nich, która powinna być oczywista, jest wylogowanie się z głównego konta na Chromebooku. Chociaż możesz zalogować się na dowolną liczbę kont, możesz łatwo się wylogować, wybierając nazwę swojego profilu na ekranie blokady i dotykając Usuń tego użytkownika.

Nie ma jednak prostego sposobu na usunięcie pierwszego konta Google użytego do zalogowania się Chromebook , znane również jako konto główne lub konto właściciela. W rzeczywistości nie można usunąć konta głównego nawet z samego Chromebooka. Zobaczmy, jak usunąć konto główne bez przywracania ustawień fabrycznych urządzenia. Chromebook.

Wyloguj się z konta głównego na Chromebooku
Google utrudniało usuwanie kont, ponieważ chciało zasygnalizować, że to konto jest ważniejsze i że ten użytkownik jest właścicielem Chromebooka. Gdyby chcieli go sprzedać, mogliby po prostu skorzystać z tej funkcji. pranie elektryczne Na Chromebooku. Ale spowoduje to usunięcie wszystkich użytkowników i ich danych lokalnych.
Jeśli więc chcesz usunąć tylko konto główne i nadal mieć dostęp do innych kont oraz ich danych, możesz to zrobić, logując się na swoje konto główne Google z innego urządzenia niż Chromebook, otwierając przeglądarkę internetową i przechodząc do wyszukiwarka Google -> Musisz kliknąć na swoje zdjęcie profilowe Następnie należy kliknąć „Zarządzanie kontem Google„Alternatywnie możesz kliknąć ten link Aby bezpośrednio otworzyć Zarządzanie kontem Google.

Teraz pod zakładką الأمان Przewiń w dół, aby znaleźć sekcję zatytułowaną „Twoje urządzeniai kliknijMenadżer urządzeńPoniżej.

Teraz wybierz Chromebooka, z którego chcesz się wylogować.

Teraz kliknij przycisk Wyloguj i kliknij ponownie Wyloguj w wyświetlonym oknie podręcznym.

Po wylogowaniu nastąpi wylogowanie z przeglądarki Chrome na Chromebooku i pojawi się błąd logowania.

Kliknij wyświetlony błąd, a Chromebook automatycznie się wyloguje. Jednak mimo usunięcia wszystkich danych z Chromebooka, system operacyjny nadal będzie wyświetlał błąd logowania do konta i statystyk. Podobnie jak kod PIN, poprzednie hasło nie działa i musisz zalogować się ponownie za pomocą konta Google, aby urządzenie działało prawidłowo.
Kapsułkowanie
Chociaż to rozwiązanie nie usuwa całkowicie Twojego konta, to najlepsze, co możesz zrobić, ponieważ nie tylko usuwasz konto, ale także czyścisz dane i zwalniasz miejsce na inne konta. Dziwne jest to, że jeśli spróbujesz wykonać cały proces na Chromebook To samo, nie zadziała. Upewnij się więc, że używasz innego urządzenia i tego samego konta Google.










