Jeśli jesteś zapalonym użytkownikiem serwisu Netflix, być może zauważyłeś kontrowersyjny komunikat: „Czy nadal oglądasz?„Gdzie zwykle się pojawia, gdy podejrzewasz Netflix Użytkownik przestał oglądać program. Zazwyczaj pomaga to Netflixowi oszczędzać dane i przepustowość, ale jeśli oglądasz seriale w trybie ciągłym, takie wyskakujące okienka w trakcie są irytujące. Nie można ich jednak wyłączyć z poziomu Ustawienia Netflixa Możesz użyć rozszerzenia innej firmy do przeglądarki Chrome na komputerze. Oto jak to zrobić.

Szybkie linki
Dlaczego Netflix pyta: „Czy nadal oglądasz?”
Jeśli obejrzałeś dwa odcinki serialu telewizyjnego z rzędu, nie wchodząc w interakcję z elementami sterowania odtwarzacza wideo, w ciągu dwóch minut od rozpoczęcia oglądania kolejnego odcinka na ekranie pojawi się monit z pytaniem: „Czy nadal oglądasz…?"
Robisz to, aby Netflix mógł upewnić się, że nie opuściłeś swojej lokalizacji lub aby uniknąć niepotrzebnego zużycia danych, jeśli jeszcze nie oglądasz. Możesz odrzucić komunikat, aby kontynuować oglądanie, lub wyłączyć autoodtwarzanie kolejnego odcinka.
Jak wyłączyć monit „Czy nadal oglądasz?” w serwisie Netflix na komputerze stacjonarnym
Jeśli używasz przeglądarki Chrome lub innej przeglądarki opartej na Chromium Podobnie jak w przypadku przeglądarki Edge, która obsługuje rozszerzenia przeglądarki Chrome, możesz używać następujących rozszerzeń przeglądarki Chrome:Nigdy nie kończący się Netflix"Lub"Usuwanie pauzy Netflix".
Funkcja Netflix Pause Removal została stworzona wyłącznie po to, by usunąć komunikat „Nadal oglądam”, natomiast Never Ending Netflix oferuje również możliwość pomijania sekwencji tytułowych, napisów końcowych, automatycznego odtwarzania filmów promocyjnych itp. Jeśli szukasz niezakłóconego oglądania, gorąco polecam Never Ending Netflix.

Dodatek Never Ending Netflix nie jest jednak dostępny w sklepie z dodatkami do przeglądarki Firefox, więc możesz skorzystać z Usuwanie pauzy Netflix.
Wyłącz wyskakujące okienko „Czy nadal oglądasz?” w telewizorze i telefonie komórkowym
W przeciwieństwie do komputerów stacjonarnych, na telewizorach i urządzeniach mobilnych nie ma możliwości wyłączenia tego komunikatu. Można jednak skorzystać z ustawień aplikacji, zmieniając niektóre opcje, takie jak „Pomiń wstępw programach telewizyjnych lub rozpocznij kolejny odcinek ręcznie, wstrzymując odtwarzanie Funkcja automatycznego odtwarzania.
Funkcję automatycznego odtwarzania można wyłączyć dla każdego profilu, wybierając Profil -> Konto -> Ustawienia odtwarzania i wyłączAutomatyczne wyświetlanie kolejnego odcinka serialu na wszystkich urządzeniachOdznaczając pole i klikając zapisaćTo wszystko, co musisz teraz zrobić, to kliknąć przycisk „Następny odcinek”.

Kapsułkowanie
Chociaż monit jest irytujący, logika Netflixa jest taka, Zapisywanie danych użytkownika Aplikacja deklaruje, że oszczędza średnio 2 miliardy gigabajtów danych tygodniowo na całym świecie. Funkcja ta pomaga również Netflixowi oszczędzać przepustowość, co przekłada się na znacznie szybsze przesyłanie strumieniowe dla widzów. Czy uważasz, że ta wiadomość jest rzeczywiście pomocna, czy tylko irytująca? Daj znać w komentarzach poniżej.










