Napływ nowych funkcji ChatGPT nie ustaje, a najpopularniejszy na świecie chatbot oparty na sztucznej inteligencji oferuje teraz unikalne, udostępniane adresy URL do rozmów.
Ale jak działają udostępnione linki ChatGPT i kiedy warto z nich korzystać? Sprawdź Powody, dla których warto rozważyć korzystanie z ChatGPT w celu uzyskania porady zdrowotnej.

Szybkie linki
Jakie są typowe linki ChatGPT?
Jednym z wyzwań, z jakimi borykają się użytkownicy ChatGPT, jest udostępnianie szczegółów i danych. Możesz mieć genialny pomysł lub użyć ChatGPT do rozwiązania zagadki lub stworzenia czegoś wyjątkowego, ale jedynym sposobem na udostępnienie tego jest zrzut ekranu. Prawdę mówiąc, istnieją aplikacje, których można użyć do udostępniania historii ChatGPT, ale nie każdy chce z nich korzystać lub nie może zainstalować dodatkowej aplikacji rozszerzającej funkcjonalność.

Firma OpenAI wyraźnie odebrała ten komunikat i 26 maja 2023 r. opublikowała wpis na blogu, w którym ujawniono, że funkcja udostępniania zacznie być udostępniana użytkownikom ChatGPT Plus, a niektórzy subskrybenci uzyskają dostęp do nowej funkcji natychmiast.
Okazuje się, że Shared ChatGPT Links pozwala użytkownikom na utworzenie unikalnego adresu linku dla ich konwersacji ChatGPT. Ten niestandardowy adres URL ChatGPT można udostępnić tak samo jak każdy inny adres URL, skutecznie zastępując uciążliwą metodę udostępniania zrzutu ekranu i konkretnego monitu. Sprawdź Jak usunąć konto ChatGPT.
Jak działają udostępniane linki ChatGPT?
W chwili pisania tego tekstu linki ChatGPT są nadal udostępniane użytkownikom. Jednak gdy pojawią się na Twoim koncie ChatGPT, warto wiedzieć, jak z nich korzystać.
Udostępnione linki ChatGPT działają tak samo, jak każdy inny udostępniony adres URL, którego używasz. Udostępniasz link, a każdy, kto ma ten adres URL, może zobaczyć, co udostępniłeś.
W ChatGPT w wersji webowej (obecnie nie ma obsługi udostępnianych linków w systemie iOS) zauważysz nową ikonę w historii czatów. Wybierz konwersację ChatGPT, którą chcesz udostępnić, a następnie dotknij ikony udostępniania.

Otworzy się okno dialogowe udostępniania linku ChatGPT, w którym zobaczysz konwersację związaną z udostępnianiem. Przed udostępnieniem możesz wybrać, czy chcesz udostępnić link jako użytkownik, czy anonimowo. Przełączanie między nimi jest przydatne, ponieważ każdy, kto ma adres URL udostępnionego linku, może uzyskać dostęp do treści ChatGPT. Należy jednak pamiętać, że „udostępnione linki nie są przeznaczone do wyświetlania w publicznych wynikach wyszukiwania w internecie”, co również jest pomocne.

Inni użytkownicy mogą śledzić Twoją rozmowę za pomocą ChatGPT.
Co więcej, każdy, kto ma adres URL, może śledzić udostępnioną konwersację ChatGPT. Według OpenAI: „Pomyśl o udostępnionym linku jak o migawce rozmowy aż do momentu jego utworzenia”. Od momentu udostępnienia, każdy, kto ma link, może prowadzić rozmowę tak, jakby była jego własną.

Zaktualizowana rozmowa nie pojawi się w historii ChatGPT. Jest to migawka i jest oddzielona od czatu. Należy jednak pamiętać o informacjach zawartych w każdej udostępnionej rozmowie ChatGPT, ponieważ cała historia rozmowy jest widoczna.
Jak zarządzać udostępnionymi linkami ChatGPT i je usuwać
Obecnie nie ma precyzyjnych uprawnień do udostępniania linków ChatGPT. Możesz jednak śledzić udostępnione linki, które już opublikowałeś, korzystając z ustawień ChatGPT.

- W dolnym rogu wybierz swój profil użytkownika, a następnie Ustawienia.
- Przejdź do Kontroli danych -> Udostępnione łącza.
- Tutaj pojawi się lista udostępnionych adresów URL.
- Aby usunąć konkretną udostępnioną konwersację, wybierz ikonę usuwania.
- Aby usunąć wszystkie udostępnione konwersacje, wybierz przycisk Więcej, a następnie Usuń wszystkie udostępnione linki.
Zweryfikować Sposoby sterowania ChatGPT za pomocą głosu.
Udostępnianie konwersacji ChatGPT jest proste.
Udostępnianie rozmów i danych ChatGPT było problemem dla niezliczonych użytkowników chatbotów. OpenAI, twórca ChatGPT, potraktował to poważnie, a udostępniane linki znacznie ułatwiają udostępnianie rozmów ChatGPT.
W momencie pisania tego tekstu współdzielona funkcjonalność ChatGPT była nieco ograniczona. Przyszłe aktualizacje prawdopodobnie wprowadzą dodatkowe kontrole, szczególnie dotyczące ograniczeń uprawnień. Możemy również spodziewać się innych zmian, takich jak linki czasowe, które wygasają po określonym czasie, czy możliwości współpracy za pośrednictwem jednego adresu URL. Ale to tylko spekulacje! Możesz sprawdzić ChatGPT potrafi opowiadać dowcipy, ale czy sztuczna inteligencja faktycznie potrafi nas rozśmieszyć?










